Däckhotell

ALLT FÖR DINA DÄCK I LIDINGÖ

– DÄCKSERVICE, HJULINSTÄLLNING OCH DÄCKHOTELL

Bodalsgaraget erbjuder en komplett däckservice med moderna maskiner och utbildad personal. Vi utför snabba hjulbyten och noggranna hjulinställningar. Vi har ett stort däckhotell i vår verkstad. Under sommar/vinter tvättas och kontrolleras dina hjul inför nästa säsong. I vårt lager finns däck från flera ledande tillverkare i olika prisklasser och däckstorlekar. Så är det däck i Lidingö med omnejd du är efter så tveka inte att höra av dig till oss.

Tjänster inom däck i Lidingö vi erbjuder på Bodalsgaraget:

Montering av däck

  • Vi hjälper dig att montera däcken på nya fälgar, stora som små. Kom in till oss om du har frågor vare sig du köpt nya däck eller nya fälgar. Inga problem är för stora för oss!

Skiftning

  • Kom in till oss när det är dags att byta däck på bilen så hjälper vi dig. Kom ihåg att det är lag på vinterdäck mellan 1 december – 31 mars om det är vinterväglag. Du kan även förvara dina däck hos oss på vårt däckhotell. Då slipper du tänka på förvaring av däcken utan vi tar hand om allt sådant åt dig.

Hjulbalansering

  • Att balansera däcken efter man bytt däck på bilen är viktigt, inte minst för att slippa vibrationer i bilen vid vissa hastigheter. Om man inte balanserar hjulen kan hjuluppsättsanordningen slitas ojämnt.

Hjulinställning

  • Har du kanske haft oturen att du kört in i en trottoarkant eller märker du att däcken slits ojämnt? När vi utför en hjulinställning så kontrollerar vi att vinklarna på alla bilens däck överensstämmer med fordontillverkarens uppgifter. Om hjulen är obalanserade så kan bränsleförbrukningen ökas och däcken slitas i förtur; så kom in till oss så hjälper vi dig!

Däckreparation

  • Vi hjälper dig reparera dina däck om något oturligt hänt såsom punktering. Efter reparationen kommer däcket behålla både prestanda, säkerhet och livslängd.

Däckhotell

  • Passa på att förvara dina däck i samband med skifte hos oss. Vi tar hand om dem tills det är dags att byta till nästa upplaga däck, vare sig det är till våren eller vintern. Man kan se det som att däcken är på lång semester där de blir omhändertagna. Vi tvättar och förvarar dem så de är fräscha inför nästa säsong.

Bodalsgaraget däck Lidingö

Regler för däck på bilen

För att kunna köra tryggt och säkert med din bil är det viktigt att se till att du både har rätt däck på och att dessa uppfyller de krav som ställs. Som vi nämnde tidigare ska du använda vinterdäck på din bil från 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck från 1 oktober – 15 april om det antingen är vinterväglag eller om det finns risk för detta.

Vid vinterväglag måste dina däck ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter för personbilar och 5 millimeter för fordon som klassas som tunga fordon. När det råder sommarväglag räcker det med 1,6 millimeter mönsterdjup.

Om du kör med någon typ av släp på bilen under vinterväglag är det viktigt att du har koll på vilka kombinationer av däck som är tillåtet för bilen och släpet. Du kan läsa mer om dessa regler här!

Däcken är en av de viktigaste komponenterna för en säker färd på vägarna. Tänker man efter så inser man snart att däcken är det enda på bilen som faktiskt har kontakt med vägen när man kör. Dessutom spelar däcken stor roll för en bekväm upplevelse bakom ratten. Med detta i åtanke kan man förstå att rätt bildäck är viktigt av många anledningar. Se till att ha rätt däck för rätt väglag och säsong, på vintern gäller vinterdäck, dubbade eller dubbfria, och på sommaren ska sommardäcken sitta på. Se också till att du själv regelbundet kontrollerar dina däck på bilen för att säkerställa att de är i gott skick.

Behöver du hjälp med hjulbyte eller hjulinställning?

Kontakta oss på telefon 08–765 01 99 för att boka tid eller om du vill veta mer om vårt däckhotell.